Körledarkonferens Trondheim

Fredagen den 5 oktober bar det av till Trondheim för att få uppleva min första Nordiska Körledarkonferens.
Vi hann nätt och jämnt checka in på hotellet förrän helgens fullspäckade program hade satt igång!

En vecka innan konferensen skulle äga rum hade alla deltagare på konferensen fått möjlighet att välja seminarium och workshops - så att varje deltagare skulle få ett skräddarsytt program efter egna önskemål.

Läs mer

Det är inte magi som skiljer duktiga dirigenter åt, det är övning, övning, övning

Det pratas ofta om bristen på dirigerande kvinnor, både i Sverige och i övriga världen. Jag har ofta tänkt att det kanske är ett alltför bistert klimat för oss unga kvinnor att komma fram i. Och visst är att något händer på vägen upp till pulten -­‐ ju mer prestige som ligger i uppdraget, desto större chans att en man håller i taktpinnen. Glädjande är då att inom FSK upplever jag en stark ström av uppbackning från flera kollegor, många som värnar om oss studenter och gärna vill att vi ska få komma fram. Förra året, på konventet i Malmö, var jag helt ny i det här sammanhanget.

Läs mer

Körledarkonvent Musikhögskolan Ingesund 2016

Körledarkonvent Musikhögskolan Ingesund 2016: körledare, musik, konserter, inspiration, kunskap, nya kontakter, god mat, noter, intryck, föreläsningar och inte minst – körsång! Dessa ord kan sammanfatta min upplevelse av helgen i Arvika. 

Läs mer

Reflektioner efter FSK:s körledarkonvent i Arvika

På Musikhögskolan i Ingesund så startade i fredags, den 14/10-16, årets körledarkonvent. Efter vänliga, inbjudande ord från FSK: s styrelse och efter musikinslag från några av Musikhögskolans studerande så var det dags för helgens första kaffepaus och konventet var officiellt igång. Mitt namn är Disa Carlsson och jag är en studerande från Billströmska Folkhögskolans Musiklinje och jag hade turen att få följa med körledarna från nordens olika hörn på händelserna denna helg. Körcentrum Väst bjöd in mig, och några till från andra musikutbildningar, till att delta på körkonventet som i år hölls i Arvika och som tack för detta så har jag lovat att här dela med mig av mina tankar från några av helgens olika seminarium, konserter, workshops etc. Att ge mitt perspektiv på det hela, och det gör jag med glädje.

Läs mer

Hälsningar från Marit

Hej!

Marit från Körcentrum Väst här. Eftersom jag är ny på jobbet vill jag passa på att berätta lite om mig själv.

Efter att i många år själv verkat som körledare och inspiratör över hela Sverige vill jag nu vara med och utveckla körlivet i västra Götaland. Som pedagog har jag strävat efter ett körsjungande som omfattar hela människan. Den mänskliga rösten är spännande och det finns så många olika sätt att uttrycka sig på. Och när man gör det tillsammans med andra skapas en alldeles speciell magi. Det mår vi bra av.

Läs mer