Hälsningar från Marit

Hej!

Marit från Körcentrum Väst här. Eftersom jag är ny på jobbet vill jag passa på att berätta lite om mig själv.

Efter att i många år själv verkat som körledare och inspiratör över hela Sverige vill jag nu vara med och utveckla körlivet i västra Götaland. Som pedagog har jag strävat efter ett körsjungande som omfattar hela människan. Den mänskliga rösten är spännande och det finns så många olika sätt att uttrycka sig på. Och när man gör det tillsammans med andra skapas en alldeles speciell magi. Det mår vi bra av.

Jag har genom åren jobbat med alla sorts körer och olika typer av repertoar. Till favoriterna i körrepertoaren hör Frank Martins Mässa för dubbelkör. Jag gillar också afrikanska frihetssånger, Hans Kennemarks folkliga låtar och Erik Esenvalds kompositioner för kör och glas.

Inom Körcentrum Väst vill jag inspirera fler att sjunga, stötta de viktiga körledarna och visa på den kraft och glädje som körsången ger. Välkommen att ta del du också!

Hälsningar Marit